חומרי גלם להכנת הדאל
הכינו מראש את חומרי הגלם, שיהיה לכם נוח ולא באמצע המתכון אתם מגלים שחסר משהו.
כלי בישול להכנת דאל עדשים
הכינו מראש את הכלים שיהים לכם נוח לגשת לכלים ולא תצטרכו
לחפש אחריהם ברחבי המטבח.
שלב ראשון – טיגון כל המרכיבים
בסיר לחץ קטן, נוסיף את השמן בישול, ניתן לו לרתוח, נוסיף את הבצל החתוך (150 גרם) ומלח (5 גרם), המלח יעשה את העבודה בשבילנו ויטגן את הבצל יותר מהר.
לאחר שהבצל נהייה שקוף, נוסיף את הג׳ינגר גרליק פייסט, הגראם מסאלה, הכורכום ונוריד ללהבה בינונית – נמוכה, על מנת לא לשרוף את התבלינים ונמשיך לטגן לעוד מספר דקות.
נוסיף את העדשים האדומות (200 גרם) ואת המים (800 גרם) ונערבב קמעה.
נסגור את הסיר לחץ ועכשיו נחכה לשלוש – ארבע שריקות של הסיר לחץ, לא פחות.
לאחר שהסיר לחץ שרק שלוש שריקות לפחות, נכבה את האש, נשחרר את כל הלחץ מסיר הלחץ ונפתח את הסיר.
שלב אחרון – טחינת כל המרכיבים
זהו, עכשיו עם מוט בלנדר טוחנים את כל המרכיבים ביחד ויש לכם דאאל עדשים ירוקות מפנק, ארומתי וסופר טעים, נהוג לאכול עם צ׳אפטי ויוגורט חמוץ לעידון הטעמים, ניתן להוסיף אורז קטן לצד הדאל
הצלחתם או לא הצלחתם, יש לכם שאלות ? שילחו לי תמונות או הגיבו לי בתגובות ממש פה למטה ואשמח לענות.