איזה צ׳אי לקנות? חשוב לקרוא!
אז ככה, כנראה הלכתם לסופר קניתם צ׳אי בשקיק שעלה לכם מלא כסף הגעתם הבייתה בציפייה שזהו עכשיו יהיה לי צ׳אי כמו בהודו, עשיתם הכל נכון ובום הטעם הוא לא אותו טעם, ואמרתם לעצמכם איך יכול להיות?! אז בואו נעשה סדר וזה הולך להיות ממש ממש פשוט.
הצ׳אי שאתם קונים בסופר או במכולת, הוא לא צ׳אי אמיתי, שני המרכיבים שיוצרים צ׳אי הם תה שחור וחלב. אבל אתם באים ואומרים רגע יש בזה תה שחור, אבל פה טמון הכלב, התה השחור שאיתו מרכיבים את הצ׳אי שונה מהתה השחור שהיה לכם בתוך הצ׳אי בסופר.
כאשר הודי קונה צ׳אי הוא מבקש (עלה) चाय पत्ती Chai Pattee, שזה במילים אחרות זה תה שחור שמותאם להכנת צ׳אי, כל תה שחור אחר שתשתמשו להכנת צ׳אי לא יעבוד לכם, והזיכרות מהדאבה בהודו לא יחזרו.
מה השוני? כפי שניתן לראות בתמונה, התה השחור הזה יותר גרגירי והארומה שלו חזקה ונעימה.
איפה קונים צ׳אי פאטה Chai Pattee ? מנסיוני ניתן למצוא את Chai Pattee רק במכולות הודיות או שתביאו מהודו.
מונולוג – צ׳אי
הצ׳אי, מי שלא חצה את הודו ברכבת, כנראה פיספס את אחת הסצנות המרכזיות ברכבת, שהיא למען האמת קוראת על מסילות הברזל, כמובן שכל רכבת בהודו, היא רכבת מאספת ובכל עצירה בתחנה מתחיל קרנבל חטיפים, ארוחות, קופים, עכברים, מקלחות(באקטים), הי׳גרות, קיבוץ נדבות ועוד שלל דברים
החזק מהם הוא הצ׳אי, הצ׳אי וואלה – chai walla boy (walla – הינה מילת סלנג בשפה ההינדית על מנת לתאר אובייקט שאין לא מילה בשפה ההינדית, ותאמינו לי יש הרבה כאלה)
אתה באמת מנסה להירדם ב sleeper וסוף כל סוף הצלחת (קרון מיוחד לשינה בהודו ברכבת, בעל שלוש קומות) ובום קולו בעל הטונציה הפותחת אישונים של הצ׳אי וואלה בוי, מעירה אותך דרך סורגי הרכבת, אין זה פשוט טונציה שמעירה אותך, לא משנה מה תעשה, הם יעירו אותך, לפעמיים נראה שהם הולכים לקורסים מיוחדים בזה.
אז מה הם צועקים, chai chai garam , משמע צ׳אי חם, צ׳אי , צ׳אי חם והם דיי אוכלים לך את הראש, לבסוף אתה קונה צ׳אי מתוק להחריד וממשיך עד הצ׳אי וואלה בוי בתחנה הבאה 🙂
מוזמנים לקרוא עוד כאן – http://chaiwallahsofindia.com/2015/02/railway-station-chai-wallah/
כלי בישול ומרכיבים להכנת מתכון צ׳אי
הכינו מראש את חומרי הגלם, על מנת לצלוח את המתכון בקלות
שלב ראשון – הוספת כל המרכיבים
1. הוסיפו לקלחת קטנה, 500 גרם חלב או חלב שיבולת שועל (אני משתמש בחלב שיבולת שועל, גם במתכון)
2. הוסיפו 10 גרם צ׳אי מסאלה הודי אמיתי
3. הוסיפו 20 גרם סוכר (אם זה מתוק מדיי עבורכם, או לא מספיק מתוק, הוסיפו או החסירו כמה שבא לכם)
שלב שני – הרתחת הצ׳אי
נביא את הכל רתיחה, בשלב הזה, נרים את הקלחת כמה פעמיים מעל האש, ככל שנעשה את זה יותר פעמיים, הצ׳אי יהיה יותר חזק, אני אוהב למשל לעשות את זה שלוש פעמים, עבורי זה בול.
שלב סופי – מזיגת הצ׳אי
בעזרת המסננת יד נמזוג את הצ׳אי לכוסות קטנות.
זהו הצ׳אי מוכן, הגישו עם איזה בגסו קייק או עוגייה טעימה ליד.
הצלחתם או לא הצלחתם, יש לכם שאלות ? שילחו לי תמונות או הגיבו לי בתגובות ממש פה למטה ואשמח לענות.
אני רוצה להכין כמות יותר גדולה, אפשר?
כן, אין בעייה פשוט עקבו אחר הכמויות במתכון והגדילו כמויות בהתאם.
אני רוצה להוסיף הל וקינמון, האם אפשר?
כן ,אין בעייה, הוסיפו כמות הרצויה.
אני רוצה להפוך את הצ׳אי לצ׳אי מסאלה, מה עושים?
פשוט הוסיפו רצועות דקות של גי׳נגר, או במשורה אבקת ג׳ינגר יבש
האם אפשר לעשות את הצ׳אי טבעוני?
המתכון מוכן עם חלב שיבולת שועל, למען האמת התוצאה יותר טעימה משימוש בחלב, אך יש לשים לב
לקנות חלב שיבולת שועל איכותי, הכי טוב בשוק הוא Oat Ly Barista – באמת רמה אחרת מכל השאר והרבה יותר טעים מחלב
השאירו תגובה