משלוחי אוכל הודי אותנטי
close top bar
top info src=
close nav
ssl התחברות
ההזמנה שלך
העגלה שלכם עדיין ריקה
סיום הזמנה
ביטול
nav bar phone
0525464808
שירות לקוחות/הזמנות
whatsup
accessibility
close mobile
איך נקבעים דמי המשלוח?

דמי המשלוח נקבעים על פי המרחק של כתובת המשלוח מן המסעדה.

אנחנו עושים את מירב המאמצים להשיג לקהל לקוחיתנו את דמי המשלוח הנמוכים ביותר.

thumb icon

איך מכינים קארי הודי בסיסי?

Reading Time: 3 minutes הקארי (करी) ההודי הבסיסי (plain curry) הוא הבסיס של כל מסעדה הודית ותבשיל הודי שתרצו להכין, הוא חוסך זמן וכולל בתוכו את המרכיבים הבסיסים להכנת תבשיל הודי מוצלח וטעים, וזה ממש פשוט להכין בנוסף יקצר לכם את הזמן במטבח, אז מה אומרים בא לכם להכין אוכל הודי?:-)

Avatar for אור חרס
כותב המתכון / מאמר
אור חרס
Reading Time: 3 minutes

מילות פתיחה על קארי הודי

בואו נעשה קצת סדר, ואז נתחיל לבשל אוכל הודי טעים, כמה מילים להפלת אסימונים והסרת חסמים או חוסר הצלחה בבישול אוכל הודי.

הקארי ההודי, איננו תבלין קארי, זוהי המצאה של הבריטים, הקארי ההודי (plain curry), הוא הבסיס של הבסיס של כל תבשיל הודי שנרצה להכין, ובכלל כל תבשיל אסייתי מבוסס ציר שתכינו, יתחיל מקארי מעולה.

הקארי יחזיק לנו כל תבשיל הודי המבוסס על ירק, קטניה, עוף או בשר, לתוכו נכניס מרכיבים שונים ונעשיר אותו, אבל חשוב להבין את הלוגיקה הזאת לפני שאנחנו יוצאים לדרך.

על מנת לבהר עוד יותר את הנושא, מסעדה הודית טובה תחזיק לפחות שלושה צירי קארי שונים, שעברו תהליך מיצוי כזה או אחר, ניתן גם להקביל את זה למטבח הצרפתי המבסס מאכלים שונים על ידי מיצוי טעמים של צירים שונים.

למה בעצם להכין קארי הודי בסיסי(plain curry)?

בראש ובראשונה, כי פשוט מכאן מתחילים, זה ישדרג לכם כל תבשיל הודי אותנטי שתכינו, וייתן לכם הבנה יותר עמוקה על איך מכינים קארי הודי כמו שצריך, וכמו שאמרתי בהתחלה, זוהי דרך המוצא, כל טבח חדש שמגיע שני הדברים הראשונים שאני מלמד אותו זה גינגר גרליק פייסט ואת המתכון הזה.

ההבדל בין בישול הודי ביתי למקצועי

ההבדל בין בישול הודי ביתי לבין בישול הודי במסעדה הודית, טמון בקארי הזה, בבית ההודי המסורתי פחות מבצעים ומכינים קארי מכמה סיבות: הראשונה – הקארי (הציר) הוא התפתחות של הבריטים בהודו, במשק הבית ההודי הפשוט יבשלו תבשילים יבשים לרוב, בניגוד למסעדות הודיות שיוסיפו מרכיבים של שמנת וצירי קארי שונים ומגוונים.

לדוגמא אלו גובי המכינים אצל מאמא הודית בקורס בישול בהודו, אם ניכנס לעובי הקורה, הוא בעצם DRY ALU GOBI, משמע יבש, הוציאו ממנו את האלמנט של הקארי, ולכן הוא יבושל על בסיס תבלינים בלבד.

מרבית המתכונים שתראו באתרי מתכונים בארץ או בקורסים לבישול הודי, יהיו מתכוני "DRY" .

חומרי גלם להכנת המתכון

tomato
1 ק״ג
עגבניות(חתוכות לקוביות)
red-onion
200 גרם
בצל אדום(חתוך לקוביות)
ginger
25 גרם
גינגר גרליק פייסט
salt-bag-1
10 גרם
מלח רגיל
cooking-oil-2
20 גרם
שמן בישול
חומרי גלם להכנת המתכון

כלי בישול להכנת המתכון

blender
חובה
מוט בלנדר
kitchen-scale
לא חובה
משקל
cooking-pot
חובה
סיר בישול קטן

שלב ראשון – טיגון כל המרכיבים

1. בסיר קטן (4 – 5 ליטר) נוסיף את השמן ונחכה לרתיחה.

שלב ראשון - טיגון כל המרכיבים

2. נוסיף את הבצל אדום (200 גרם) חתוך לקוביות, נטגן כמה דקות עד שנהיה שקוף.

שלב ראשון - טיגון כל המרכיבים

3. נוסיף את הגי׳נגר גרליק פייסט(25 גרם), המלח(10 גרם) ונטגן עוד כמה דקות בודדות תוך כדי בחישה מעת לעת.

שלב ראשון - טיגון כל המרכיבים

4. נוסיף את העגבניות החתוכות לקוביות(1 ק״ג) ונמשיך לבשל, כאשר הסיר מגיע לרתיחה, נצמצם את הלהבה, ללהבה נמוכה ונכסה את הסיר וכל 15 דקות נבוא ונערבב, זה באמת פשוט, אני מבטיח.

כל התהליך לוקח עד כ 60 דקות, לא צריך לעמוד על יד הסיר, פשוט שימו טיימר וכל 15 דקות תקפצו לערבב.

שלב ראשון - טיגון כל המרכיבים

שלב שני – טחינת המסה

הבישול יכול להימשך עד כ – 60 דקות, לאחר שוידאנו שהכל בושל יתר על המידה, והפך להיות עיסתי, ניקח את המוט בלנדר ונטחן את כל המרכיבים למסה אחת חלקה ואחידה.

האופציה השנייה למי שאין מוט בלנדר, היא להשתמש בבלנדר יש צורך לחכות עד שהכל יתקרר על מנת לטחון את הכל, אם לא הכל יעוף לכם במטבח, מהאדים של המסה בתוך כד הבלנדר, אז חכו רבע שעה שתו איזה צ׳אי ואז טיחנו למסה אחידה.

התוצאה הרצויה

אנחנו רוצים שבסוף יהיה לנו מסה חלקה וקטיפתית שאותו נוכל לקחת ולהרכיב איתו תבשיל הודי, כמו למשל האלו גובי והצ׳אננה מסאלה.

התוצאה הרצויה

שמירה ואחסנה

מקרר – ניתן לאחסן במקרר למשך שבוע בחורף, בקיץ ארבעה ימים.

מקפיא – זאת הדרך הטובה ביותר לאחסן, פשוט חלקו את זה לקופסאות קטנות והקפיאו, וכל פעם שאתם רוצים להכין תבשיל הודי הוציאו מהמקפיא, ותחסכו זמן רב.

איך להכין קארי הודי?

שאלות ותשובות

מה אפשר להכין עם הקארי?

אפשר להכין מגוון תבשילים הודים ומאכלים הודים ובכך לחסוך את כל השלב הראשוני.

האם חובה לעשות את המתכון כמו שהוא?

כן, אפשר גם להחליף את הבצל האדום בבצל לבן אבל התוצאה תהייה שונה במקצת.

מאמרים ומתכונים נוספים שיעניינו אותך.

השאירו תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


*

ORDER NOW
פתוח להזמנות עכשיו
(4.91)
star fullstar fullstar fullstar fullstar full
people 222
מידע נוסף
close mobile
מידע כללי

מסאלה אוכל הודי אותנטי, הינה מסעדת משלוחים, קייטרינג וטייק אווי בלבד

שעות משלוחים
יום ראשון
12:00 - 16:30
יום שני
12:00 - 16:30
יום שלישי
12:00 - 16:30
יום רביעי
12:00 - 16:30
יום חמישי
12:00 - 16:30
יום שישי
12:00 - 16:30
יום שבת
סגור
יצירת קשר
טלפון
וואטסאפ
אימייל
אזורי משלוחי אוכל הודי

תל אביב, רמת גן, גבעתיים, פתח תקווה, קרית אונו, רמת השרון, הרצליה, גני תקווה, גבעת שמואל, ראש העין, אלישמע, גני יהודה, גת רימון, הוד השרון, כפר סבר, ירקונה, כפר אז״ר, כפר מל״ל, כפר מע״ש, מגשימים, נווה ירק, סביון, עדנים, רמות השבים, רמת אפעל, רעננה, צפון תל אביב, מרכז תל אביב, דרום תל אביב, כפר שלם, חולון, אזור, יפו

האתר מאובטח בטכנולוגיית SSL

visa
mastercard
bit
gpay
applepay