משלוחי אוכל הודי אותנטי
close top bar
top info src=
close nav
ssl התחברות
ההזמנה שלך
העגלה שלכם עדיין ריקה
סיום הזמנה
ביטול
nav bar phone
0525464808
שירות לקוחות/הזמנות
whatsup
accessibility
close mobile
איך נקבעים דמי המשלוח?

דמי המשלוח נקבעים על פי המרחק של כתובת המשלוח מן המסעדה.

אנחנו עושים את מירב המאמצים להשיג לקהל לקוחיתנו את דמי המשלוח הנמוכים ביותר.

thumb icon

איך להכין אורז בסמטי מושלם בשלושה שלבים

Reading Time: 3 minutes חשוב מאוד לקנות אורז איכותי , קיימים בשוק מגוון סוגים של אורז בסמטי איכותי, אחד מהם הוא דוואט, יש עוד כמה טובים ואיכותיים, המלצתי היא לא להתפשר, על מנת לקבל את התוצאה המושלמת, אם לא תקנו אורז בסמטי איכותי הסיכוי לקבל אורז אחד אחד יותר קשה, וצריך להיות יותר מדוייקים על מנת להצליח וגם זה לא […]

Avatar for אור חרס
כותב המתכון / מאמר
אור חרס
Reading Time: 3 minutes
premium-badge

הכל מתחיל באורז איכותי

חשוב מאוד לקנות אורז איכותי , קיימים בשוק מגוון סוגים של אורז בסמטי איכותי, אחד מהם הוא דוואט, יש עוד כמה טובים ואיכותיים, המלצתי היא לא להתפשר, על מנת לקבל את התוצאה המושלמת, אם לא תקנו אורז בסמטי איכותי הסיכוי לקבל אורז אחד אחד יותר קשה, וצריך להיות יותר מדוייקים על מנת להצליח וגם זה לא תמיד עוזר.

כדי לזהות אורז איכותי, כדאי לשים לב לכמה מאפיינים:

  1. מראה האורז: גרגירי אורז איכותיים יהיו שלמים וארוכים (אם זה אורז ארוך גרגר), נקיים ומבריקים. כדאי להימנע מאריזות עם הרבה גרגירים שבורים, אבק או לכלוך, מה שיכול להעיד על איכות נמוכה או על חוסר טריות.
  2. ריח: אורז איכותי טרי יפיץ ריח נעים, במיוחד סוגים כמו אורז בסמטי. ריח דומיננטי מדי, חומצי או חזק בצורה חריגה יכול להעיד על כך שהאורז ישן או מאוחסן בתנאים לא טובים.
  3. הדבקה: אורז איכותי נוטה להיות פחות דביק בעת בישול, במיוחד אם מדובר באורז בסמטי או יסמין. כדאי לבדוק הוראות בישול ספציפיות ולוודא אם התוצאה מתאימה לציפיות מהסוג הספציפי שבחרתם.
  4. מקום גידול: לסוג האורז ולעמק בו הוא גודל יכולה להיות השפעה על האיכות והטעם. למשל, אורז בסמטי מהודו או פקיסטן נחשב לאיכותי יותר וטעמו מיוחד. גם אורז המגיע מאזורי ייצור בעלי שם טוב בדרך כלל יהיה איכותי יותר.
  5. בדיקת הסמכת איכות: חפשו תוויות תקן המעידות על בקרת איכות כמו ISO או תו תקן מקומי על האריזה.

הכנת ליטר אורז בסמטי

אנחנו נכין ליטר אורז, הכמות הזאת תספיק לנו לארוחה הודית, יפה לשני אנשים, לאחר שנלמד להכין ליטר אורז נוכל להשתמש במתכון להכנת כמות גדולה יותר.

חומרי גלם להכנת האורז

הכינו מראש את חומרי הגלם, שיהיה לכם נוח ולא באמצע המתכון אתם מגלים שחסר משהו.

sack-of-rice-tithe
200 גרם
אורז בסמטי
cooking-oil
20 גרם
שמן בישול
salt-shaker
10 גרם
מלח רגיל
MASALLA

כלי בישול להכנת האורז

הכינו מראש את הכלים שיהים לכם נוח לגשת לכלים ולא תצטרכו לחפש אחריהם ברחבי המטבח.

bowl
חובה
קערה להשרייה
cooking-pot
חובה
סיר בישול קטן
kitchen-scale
לא חובה
משקל מטבח
colander
חובה
מסננת

שלב ראשון – השריית האורז

חובה להשרות את האורז לעשרים דקות לפחות, אם באמתחם עוד זמן להשרות, השרו למשך חצי שעה, ואם השרנו ליותר זמן? אין בעייה, האורז יכול לשבת 24 שעות במים בקירור ולא יקרה דבר.

השריית האורז
speaker

למה חשוב להשרות את האורז?

השריית האורז עוזרת לאורז להתרכך,לשחרר עמילנים ולספוג נוזלים, כתוצאה מכך תרמיל האורז מתרכך ומשחרר את העמילינים העוטפים אותו.

שלב שני – שטיפת האורז

לשטוף שלוש פעמים את האורז בתוך קערה עמוקה, שבה תוכלו בצורה מעגלית עם היד “לערבל” את האורז ולהגיע לכל תרמיל ותרמיל. בפעם הראשונה אתם תראו את העמילן הצף על פני המים(צבעו לבן), בפעם השנייה פחות ובפעם השלישית בהרבה פחות.

שטיפת האורז

הטבה להזמנה ראשונה, מה לא תירשמו?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

שלב שלישי – בישול האורז

בשלב הזה ניקח את הסיר נוסיף ליטר וחצי מים, נביא את המים לרתיחה מוחלטת

סננו את כל המים מהאורז המושרה, והכניסו אותו לסיר, הוסיפו שלוש כפות שמן (60 גרם שמן בישול), 10 גרם מלח (כפית בהריון) .והביאו את האורז למצב שהוא “רוקד” בסיר, הנמיכו להבה ובשלו למשך 6 דקות על להבה נמוכה, בשלב הזה חשוב להבין שאצל כל אחד בבית יש כיריים שונים ועוצמת להבה אחרת, לכן מפעם טעמו את האורז ובידקו אם הוא מוכן, כל התהליך עצמו לא אמור לחצות את ה 10 דקות.

סינון האורז

במסננת, לא משנה איזה סוג מסננת נשפוך את האורז פנימה, נותנים לכל המים להתנקז וממתינים כדקה שתיים שכל המים ייצאו.

ניקח צלחת או כל כלי אחר שטוח ונפרוס את האורז הבסמטי על הצלחת, וזהו האורז מוכן, נותנים לו לנוח בלי הפרעה כעשר דקות ומכסים על מנת שלא יתייבש.

אהבתם או לא אהבתם את המתכון?

אהבתם או לא אהבתם את המתכון?

הצלחתם או לא הצלחתם, יש לכם שאלות ? שילחו לי תמונות או הגיבו לי בתגובות ממש פה למטה ואשמח לענות.

מאמרים ומתכונים נוספים שיעניינו אותך.

השאירו תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


*

ORDER NOW
פתוח להזמנות עכשיו
(4.91)
star fullstar fullstar fullstar fullstar full
people 222
מידע נוסף
close mobile
מידע כללי

מסאלה אוכל הודי אותנטי, הינה מסעדת משלוחים, קייטרינג וטייק אווי בלבד

שעות משלוחים
יום ראשון
12:00 - 16:30
יום שני
12:00 - 16:30
יום שלישי
12:00 - 16:30
יום רביעי
12:00 - 16:30
יום חמישי
12:00 - 16:30
יום שישי
12:00 - 16:30
יום שבת
סגור
יצירת קשר
טלפון
וואטסאפ
אימייל
אזורי משלוחי אוכל הודי

תל אביב, רמת גן, גבעתיים, פתח תקווה, קרית אונו, רמת השרון, הרצליה, גני תקווה, גבעת שמואל, ראש העין, אלישמע, גני יהודה, גת רימון, הוד השרון, כפר סבר, ירקונה, כפר אז״ר, כפר מל״ל, כפר מע״ש, מגשימים, נווה ירק, סביון, עדנים, רמות השבים, רמת אפעל, רעננה, צפון תל אביב, מרכז תל אביב, דרום תל אביב, כפר שלם, חולון, אזור, יפו

האתר מאובטח בטכנולוגיית SSL

visa
mastercard
bit
gpay
applepay