0.00 ₪
0
ההזמנה שלך
העגלה שלכם עדיין ריקה
סיום הזמנה
ביטול
הירשמ/י מחובר/ת התנתק/י
שירות לקוחות / הזמנות 0525464808
Log Out

הטלפון שלנו

0525464808

בואו נירשם

של האתר וההרשמה תנאי השימוש אני מסכיםה/ה שקראתי את

ביטול

איפוס סיסמא

נא לרשום את כתובת האימייל המשוייכת לחשבון , איפוס הסיסמא יישלח לשם

נא להכניס את כתובת דואר האלקטרוני הרשומה במערכת

ביטול
ההזמנה שלך
העגלה שלכם עדיין ריקה
סיום הזמנה
ביטול
מועדון לקוחות - הרשמה

הירשמו למועדון החברים שלנו, בלי אותיות קטנות, חברי המועדון שלנו מקבלים את ההטבות הבאות בכפוף לתקנון שלנו

הנחה קבועה
הנחה קבועה לחברי מועדון מסאלה

הטבת הצטרפות
צבירת נקודות בכל קניה המאפשרת לכם להשתמש בקנייה הבאה

שובר
יום הולדת
קופון מתנה ליום הולדת

Please try again
You have successfully subscribed to our membership!
ביטול
שלושה שלבים להכנת אורז בסמטי מושלם

שלושה שלבים להכנת אורז בסמטי מושלם

להכין אורז בסמטי מושלם זה לא כזה דבר מסובך, חצי שעה ויש לכם אורז בסמטי מושלם אחד אחד כמו שמגישים בכל מסעדה הודית.

אור חרס
שף ובעלים

זמן הכנה


30 דקות

רמת
קושי


קל

כלל אצבע👌
חשוב להבין את המתכון ולא לשנן אותו, כנראה הגז שיש לכם בבית שונה מהגז שיש אצלנו במסעדה ההודית, או שהסיר גדול יותר והמוליכות שלו שונה ועוד משתנים קטנים, שעשויים לגרום לתוצאה שונה.

הפעילו שיקול דעת כאשר אתם ניגשים לכל מתכון ומתכון, ויאללה בואו נתחיל לבשל אורז בסמטי משובח כמו שמגישים בכל מסעדה הודית מובחרת.

מה נכין?

אנחנו נכין ליטר אורז, הכמות הזאת תספיק לנו לארוחה הודית יפה, לאחר שנלמד להכין ליטר אורז נוכל להשתמש במתכון להכנת כמות גדולה יותר.

אור חרס
שף ובעלים

נכתב

זמן
הכנה

30
דקות

רמת
קושי

קל

קניית אורז איכותי

חשוב מאוד לקנות אורז איכותי , קיימים בשוק מגוון סוגים של אורז בסמטי איכותי, אחד מהם הוא דוואט, יש עוד כמה טובים ואיכותיים, המלצתי היא לא להתפשר, על מנת לקבל את התוצאה המושלמת.

איך מזהים אורז טוב? על פי אורך התרמיל, ככל שהתרמיל יותר ארוך ובעל גוף איכותו טובה יותר.

מכאן תסיקו את המסקנות שלכם בפעם הבאה שאתם מגיעים למכולת האהובה עליכם לקניית אורז ולהכין אוכל הודי טעים או להזמין אוכל הודי טעים✨

חומרי גלם להכנת המתכון

חומרי הגלם הנדרשים לביצוע המתכון, הכינו מראש את חומרי הגלם, שיהיה לכם נוח ולא באמצע המתכון אתם מגלים שחסר משהו, מתעצבנים והולכים לראות נטפליקס.

אורז – 180 גרם (כוס וחצי)

שמן בישול – 60 גרם (שלוש כפות)

מלח – 10 גרם (כפית בהריון)

כלי בישול להכנת המתכון

כלי הבישול הנדרשים לביצוע המתכון, הכינו מראש את הכלים שיהים לכם נוח לגשת לכלים ולא תצטרכו לחפש אותם בכל המטבח.

קערה להשריה

מסננת למטבח

סיר בישול קטן

טיימר – לא חובה

משקל קטן – לא חובה

השריית האורז

חובה להשרות את האורז לרבע שעה לפחות, אם באמתחם עוד זמן להשרות, השרו למשך חצי שעה, ואם השרנו ליותר זמן? אין בעייה, האורז יכול לשבת 24 שעות במים בקירור ולא יקרה דבר.

📣 למה חשוב להשרות את האורז?
השריית האורז עוזרת לאורז להתרכך, לשחרר עמילנים ולספוג נוזלים, כתוצאה מכך, האורז יוצא “אחד אחד” רך ופלאפי ובעל נפח.

השריית אורז במים

שטיפת האורז

לשטוף שלוש פעמים את האורז בתוך קערה עמוקה, שבה תוכלו בצורה מעגלית עם היד “לערבל” את האורז ולהגיע לכל תרמיל ותרמיל. בפעם הראשונה אתם תראו את העמילן הצף על פני המים(צבעו לבן), בפעם השנייה פחות ובפעם השלישית בהרבה פחות.

מניסיון רב במסעדה ההודית שלנו, אחרי ששוטפים שלוש פעמיים את האורז זה נותן תוצאה מעולה, אין צורך ליותר מזה.

בישול האורז

בשלב הזה ניקח את הסיר נוסיף ליטר וחצי מים, נביא את המים לרתיחה מוחלטת

סננו את כל המים מהאורז המושרה, והכניסו אותו לסיר, הוסיפו שלוש כפות שמן (60 גרם שמן בישול), 10 גרם מלח (כפית בהריון) .והביאו את האורז למצב שהוא “רוקד” בסיר

📣 למה חשוב להביא את המים לרתיחה?
זה בעצם יישור קו מול המתכון וככה לא משנה מה קורה, אנחנו תמיד יודעים שרק כאשר המים רותחים אנחנו מכניסים את האורז פנימה, לא משנה איזה כמות אורז מכינים

לאחר כמה דקות האורז יתחיל “לרקוד” בסיר, בשלב זה, הנמיכו את הלהבה ותנו לאורז להתבשל עוד שלוש – חמש דקות, קחו כף ובידקו אם האורז מרגיש מוכן, נגיס ועדין.
זהו כבו את הלהבה, וסננו את האורז, חשוב לא להגיע לשלב של overcooking rice.

📣 מה זה overcooking rice?
אוברקוקינג רייס , הינו תהליך אל חזור, במהלכו כתוצאה מבישול יתר, גוף תרמיל האורז “נשבר”, העמילין משתחרר החוצה, והאורז נהייה סמיך ודביק, ולא אכיל, אל תבשלו את האורז יותר מדיי, הפעילו שיקול דעת.

📣 למה חשוב להוסיף שמן לבישול?
א’ – השמן משמש כחומר מסכך ומאפשר לכל תרמיל אורז להיפרד אחד מן השני
ב’ – גלייזניג – השמן עוטף את האורז ומקנה לו צבע בוהק ויפה

סינון האורז

במסננת, לא משנה איזה סוג מסננת נשפוך את האורז פנימה, נותנים לכל המים להתנקז וממתינים כדקה שתיים שכל המים ייצאו.

ניקח צלחת או כל כלי אחר שטוח ונפרוס את האורז הבסמטי על הצלחת, וזהו האורז מוכן, נותנים לו לנוח בלי הפרעה כעשר דקות ומכסים על מנת שלא יתייבש.

הצלחתם? האורז יצא “אחד אחד”, תפחו לעצמכם על השכם, מעתה והלאה אתם תפסיקו לאכול אורז דייסתי ,ולא טעים, לא הצלחתם? ספרו לנו במייל ואנחנו מבטיחים לענות

SSL האתר מאובטח בטכנולוגית