מונלוג – צ׳אפטי(רוטי)
הצ׳אפטי, אין כמעט ישראלי שלא היה בקורס בישול הודי בארץ או בהודו שלא התנסה בהכנת צ׳אפטי, מרחוק אולם ההכנת צ׳אפטי נראית קלה, אך מניסיוני לוקח כמה ניסיונות טובים על מנת לצלוח את הכנת הצ׳אפטי כמו שצריך (ככה לפחות היה אצלי), המתכון נועד לדייק לכם את הדברים, נסו לעקוב שלב אחר שלב.
חומרי גלם להכנת צ׳אפטי (רוטי)
הכינו מראש את חומרי הגלם, על מנת לצלוח את המתכון בקלות
כלי בישול להכנת צ׳אפטי(רוטי)
הכינו מראש את הכלים, שיהיה לכם נוח לבצע את המתכון
שלב ראשון – הכנת הבצק
1. בקערה נוסיף מים חמים (165 גרם – המים חייבים להיות חמים), שמן בישול (45 גרם) ומלח אטלנטי ֿ(10 גרם), חשוב לדייק בשלב הזה, לכן על מנת לצלוח את המתכון יש להשתמש במשקל
2. נערבב את כל החומרים ביחד, עד שהמלח נמס לחלוטין, עושים זאת על מנת שהמלח יתפזר בצורה אחידה בכל הבצק.
3. נוסיף את הקמח ונערבב בקערה בעזרת כף עד שכל החומרים מתאחדים, נמשיך ללוש עד לקבלת בצק שלא נדבק לידיים (5 – 7 דקות לישה לכל היותר)
4. לאחר שלשנו במשך 5 – 7 דקות נקבל כדור בצק לא מושלם ויזואלית, אבל אין צורך בכך בשלב הזה, בזמן שהוא ינוח הגלוטן יתפתח בו והוא יקבל גוף ואלסטיות יפה.
5. נכניס לתוך שקית ניילון, וניתן לבצק לשבת 30 דקות לנוח.
6. לאחר שהבצק נח 30 דקות, נוציא מהשקית, הבצק צריך להיות חלק, גמיש ואלסטי, אם זה לא קרה לא עשיתם משהו כמו שצריך.
שלב שני – שקילה וחילוק הכדורים
1. בעזרת משקל מטבח פשוט, נחלק את הבצק לכדורים במשקל של 55 גרם, נסו לדייק.
2. נכדרר את הכדורים, ונניח את הכדורים על צלחת, בסופו של דבר, אמור לצאת לנו שמונה כדורי צ׳אפטי שמנמנים ויפים (אם נשאר קצת בצק, הכינו בייבי צ׳אפטי)
3. נניח אותם על צלחת ונכסה, על מנת שלא יתייבשו.
שלב שלישי – פתיחת כדורי הבצק הצ׳אפטי (רוטי)
1. נכין לנו צלחת שטוחה עם קמח, ניקח כל כדור ונקמח אותו.
2 . נעביר אותו לשולחן עבודה שלנו, ונפתח אותו בעזרת מערוך, חשוב מאוד שבשלב הכידרור, כידררנו את הכדור כמו שצריך על מנת לקבל צ׳אפטי עגול וסקסי.
3. נפתח את הבצק לצ׳אפטי בקוטר 16 ס״מ, כמובן שאם זה פעם ראשונה שאתם מבצעים את המתכון לא בטוח תצליחו, כי זה דורש טכניקה ומיומנות מסויימת, אבל לאחר כמה פעמיים זה יבוא לכם ממש ממש בקלות, מבטיח.
שלב סופי – אפיית הצ׳אפטי(רוטי)
1. חשוב מאוד שהמחבת תהיה מברזל יצוק, אם לא, זה לא יעבוד, נחמם את המחבת לחום בינוני נשים את הצ׳אפטי ונאפה אותו על המחבת, נהפוך מצד לצד עד שיתחילו בועות.
2. בשלב זה שמתחילות בועות גדולות, אנחנו יודעים שהצ׳אפטי מוכן, חשוב מאוד להעביר לקופסא סגורה על מנת שלא יתייבש.
זהו הצ׳אפטי מוכן, רגע לפני הגשה הוציאו מהקופסא האטומה והגישו.
הצלחתם או לא הצלחתם, יש לכם שאלות ? שילחו לי תמונות או הגיבו לי בתגובות ממש פה למטה ואשמח לענות.
אני רוצה להכין כמות יותר גדולה, אפשר?
כן, אין בעייה פשוט עקבו אחר הכמויות במתכון והגדילו כמויות בהתאם.
אין לי מלח אטלנטי, מה עושים?
אפשר להכין את המתכון גם עם מלח רגיל, אין בעיה, המלח האטלנטי פשוט מוסיף טעמים ללחם.
כמה זמן הצ׳פאטי מחזיק ?
הצ׳אפטי מחזיק לא יותר משמונה שעות בקופסא אטומה, לאחר מכן הוא נהייה לא טעים.
האם ניתן לחמם את הצ׳אפטי (רוטי)?
לא, זה יהרוס את הצ׳אפטי
השאירו תגובה