ביקורות לקוחותקריסיפי סמוסה

כל הביקורות נכתבו על ידי לקוחות שהזמינו באתר בלבד
לקוח/ה שקנו באתר
טל
20/11/2024

פריך וטעים מאוד!

לקוח/ה שקנו באתר
עדינה קאלין
19/11/2024

לקוח/ה שקנו באתר
תומר א.
10/11/2024

אחת המנות היותר טובות לטעמי

לקוח/ה שקנו באתר
חדוה
09/11/2024

הסמוסה הכי טובים שאכלתי בחיי. המילוי מושלם והמעטפת טעימה ומוצלחת בשתי הגרסאות

לקוח/ה שקנו באתר
Haya Goren
09/11/2024

במילה אחת וואוו

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
03/11/2024

לקוח/ה שקנו באתר
עמית א.
02/11/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אייל ד.
02/11/2024

לקוח/ה שקנו באתר
פז בן דב
19/10/2024

לקוח/ה שקנו באתר
איתמר
28/09/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אורית מ.
28/09/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אביחי
28/09/2024

לקוח/ה שקנו באתר
נטלי
19/09/2024

לקוח/ה שקנו באתר
נתן גלילי
20/08/2024

טעים מאד.

לקוח/ה שקנו באתר
זאב
10/08/2024

לקוח/ה שקנו באתר
קובי ניסים
05/08/2024

לקוח/ה שקנו באתר
איתי
01/08/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אריאלה עבודי
11/07/2024

טרי מאוד מתפצח בפה

לקוח/ה שקנו באתר
רענן פרנט
30/06/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אסנת ק.
23/06/2024

לקוח/ה שקנו באתר
ליאורה טופז
23/06/2024

לקוח/ה שקנו באתר
Anonymous
15/06/2024

היה מעולה!

לקוח/ה שקנו באתר
שירלי מלול
29/05/2024

לקוח/ה שקנו באתר
יונת
17/05/2024

לקוח/ה שקנו באתר
יעל ברעם
12/05/2024

לקוח/ה שקנו באתר
דב שלו
11/05/2024

לקוח/ה שקנו באתר
צחר כהן
21/04/2024

מילוי מעולה, מעדיף בצק מטוגן

לקוח/ה שקנו באתר
נטע
18/04/2024

קריסיפית

לקוח/ה שקנו באתר
offir goldstein
20/02/2024

לקוח/ה שקנו באתר
איילה בר סטודיו שאולי
19/02/2024

לקוח/ה שקנו באתר
יאן פ.
18/02/2024

לקוח/ה שקנו באתר
גאיה גלבוע
04/02/2024

לקוח/ה שקנו באתר
יעל ש.
04/02/2024

לקוח/ה שקנו באתר
בטי
16/01/2024

לקוח/ה שקנו באתר
שרון שפירא
13/01/2024

לקוח/ה שקנו באתר
טובית א.
06/01/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אורנה נוימן
31/12/2023

לקוח/ה שקנו באתר
Roni Bibi
30/12/2023

מנה מעולה , צריך עוט טיפה לאפוץ את הבצק

לקוח/ה שקנו באתר
חיים
30/12/2023

לקוח/ה שקנו באתר
יובל גליקמן
29/12/2023

לקוח/ה שקנו באתר
לירז
26/12/2023

טעים מאוד!

לקוח/ה שקנו באתר
קאטי חסן
26/12/2023

תודה רבה על האוכל המעולה והשירות האדיב

לקוח/ה שקנו באתר
עפרה חן
17/12/2023

מעדיפה פחות תפוח אדמה

לקוח/ה שקנו באתר
דוד סילורה
16/12/2023

לקוח/ה שקנו באתר
גילי
03/12/2023

לקוח/ה שקנו באתר
שירלי מלול
01/12/2023

לקוח/ה שקנו באתר
דוד סילורה
26/11/2023

לקוח/ה שקנו באתר
יניב שטיינברג
11/11/2023

מעולה

לקוח/ה שקנו באתר
טובית אהוביה נוימן
04/11/2023

לקוח/ה שקנו באתר
דורית אורפז
29/10/2023

לקוח/ה שקנו באתר
גיא תורגמן
27/10/2023

לקוח/ה שקנו באתר
אסא גולדשמידט
25/10/2023

סמוסה הודית מעולה, מגיע עם הצ'אטני שזה בכלל פצצה

לקוח/ה שקנו באתר
דלית מרקוס
21/10/2023

לקוח/ה שקנו באתר
מיכל ורשבסקי
21/10/2023

לקוח/ה שקנו באתר
ניר שחר
11/10/2023

לקוח/ה שקנו באתר
רם דור
08/10/2023

לקוח/ה שקנו באתר
אסנת ק.
23/09/2023

לקוח/ה שקנו באתר
יאיר
09/09/2023

לקוח/ה שקנו באתר
עופר לזר
01/09/2023

מילוי של הסמוסה מושלם, בצק פילו פחות נתקלתי בסמוסה אבל היה נהדר !

לקוח/ה שקנו באתר
אייל
29/08/2023

הטיפ של לערבב את שני הרטבים הקפיץ לגמרי את המנה

לקוח/ה שקנו באתר
דור פרגמנט
21/08/2023

קצת מלאווחי מידי לבצק סמוסה בעיניי, המילוי מעולה!

לקוח/ה שקנו באתר
דבורי נוב
19/08/2023

לקוח/ה שקנו באתר
מאיה ד.
19/08/2023

לקוח/ה שקנו באתר
חנה
12/08/2023

לקוח/ה שקנו באתר
ציפי
08/08/2023

לקוח/ה שקנו באתר
לירון
06/08/2023

לקוח/ה שקנו באתר
רשף גנוסר
04/08/2023

לקוח/ה שקנו באתר
Anonymous
29/07/2023

לקוח/ה שקנו באתר
נדב גרוסאוג
28/07/2023

לקוח/ה שקנו באתר
אבי סלאח
14/07/2023

לקוח/ה שקנו באתר
Anonymous
13/07/2023

לקוח/ה שקנו באתר
איתי פ.
03/07/2023

לקוח/ה שקנו באתר
איתי
26/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
גילי א
25/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
אורטויה ארליך
24/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
Anonymous
17/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
תרצה רייניץ
14/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
טל מרגלית
13/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
דוד ניסים
10/06/2023

טעים למות. מומלץ מכל הלב.

לקוח/ה שקנו באתר
אלון
09/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
דפנה
05/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
דור כ.
04/06/2023

מדהים

לקוח/ה שקנו באתר
Anonymous
03/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
יאיר
01/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
לירן
01/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
עדי
29/05/2023

הגיעה חמה וטעימה בטירוף

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
24/05/2023

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
11/05/2023

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
09/05/2023

לא ניתן להפסיק לאכול

לקוח/ה שקנו באתר
סקלדמן צ.
07/05/2023

לקוח/ה שקנו באתר
שחר
06/05/2023

לקוח/ה שקנו באתר
לוי גל
06/05/2023

הסמוסה הכי טובה שאכלנו!!!

לקוח/ה שקנו באתר
קריב לי
29/04/2023

לקוח/ה שקנו באתר
יעל קרולין רוטברד
15/04/2023

מילוי טעים רק חבל שלא עטוף בבצק הנכון ....

לקוח/ה שקנו באתר
בן אליעזר
05/04/2023

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
01/04/2023

לקוח/ה שקנו באתר
כזם י.
27/03/2023

לקוח/ה שקנו באתר
רונן לוי
27/03/2023

לקוח/ה שקנו באתר
ארנפלד
08/03/2023

מעולה

לקוח/ה שקנו באתר
לוי א.
07/03/2023

היה מעולה,הבצק היה חמים וקריספי ומאוד טעים

ביטול
52.00 

מאפה בצורת פירמידה ממולא תפו"א, אפונה, בצל וצילי עטוף בבצק פילו אפוי בתנור
מרכיבים: תפו"א, אפונה, צי'לי, גראם מסאלה, בצל, כורכום, שמן , בצק עלים, המאפה טבעוני.

 

קריסיפי סמוסה

ארבע יחידות
סמוסות הודיות הן חטיפים איקוניים הידועים במראה החיצוני הפריך, החום-זהוב ובמילוי הטעמים שלהם. מאפים משולשים אלה מלאים בדרך כלל בתערובת חריפה של תפו״א, אפונה, צילי ירוק, תבלינים ארומטיים כמו כמון, כוסברה וגראם מסאלה. הבצק עשוי מקמח ומם ושמן(בצק בסיסי), מרדדים לעיגולים דקים ומקפלים לצורת קונוס כדי לעטוף את המילוי. לאחר מכן מטגנים את הסמוסות בשמן עמוק עד שהם פריכים ומתקלפים לחלוטין. הם מוגשים בדרך כלל עם צ'אטני תמרהינדי חריף וצ'אטני נענע-כוסברה מרענן, מה שמשפר את הטעמים שלהם. סמוסות הם אוכל רחוב אהוב ברחבי הודו, נהנים ממנו  אנשים מכל הגילאים. לעתים קרובות הם מוכנים לאירועים ופסטיבלים מיוחדים, המגלמים את רוח הכנסת האורחים ההודית והמסורת הקולינרית. השילוב של מרקמים ותבלינים הופך את הסמוסות לפינוק טעים ומשביע שקשה לעמוד בפניו.  
52.00 

שילוב סמוסות עם תבשילים הודים אחרים

משתלבות מצוין עם מנות הודיות שונות. תהנו מהם כמתאבן עם צ'אי או כתוספת עם ביריאני. הם גם משלימים מגש של פאקורה מעורבת או יכולים להיות חלק מממרח חגיגי עם חטיפים הודיים אחרים כמו דוקלה וצ'אט.

מוצאה ומקורה של הסמוסות

ניתן לאתר את מקור הסמוסה למזרח התיכון, שם הוא נודע כ"סמבוסה" או "סמבוסק". רישומים היסטוריים מצביעים על כך שמאכל זה הובא להודו על ידי סוחרים ומטיילים בין המאות ה-13 וה-14. במקור, סמבוסה היה מאפה במילוי בשר שנהנה מהאצולה הפרסית והסוחרים. כשעשתה את דרכה לתת-היבשת ההודית, שפים מקומיים התאימו את המתכון באמצעות תבלינים ומרכיבים אזוריים, והולידו את הגרסאות הצמחוניות במילוי תפוחי אדמה, אפונה ושאר ירקות. עם הזמן, הסמוסה התפתחה לאוכל רחוב וחטיף אהובים ברחבי הודו, הידועה בתערובת הייחודית של טעמים ומרקמים.

איך מכינים סמוסות?

הכינו בצק עם קמח, גהי ומים. מבשלים מילוי של פירה, אפונה ותבלינים. מרדדים את הבצק לעיגולים, ממלאים בתערובת, מעצבים משולשים ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ופריכה. מגישים חם עם צ'אטני.

סמוסות במסעדות הודיות

במסעדות הודיות, סמוסות הם מנה ראשונה פופולרית, המוגשת לעתים קרובות עם צ׳אטני תמרהינדי חריף וצ'אטני נענע-כוסברה. המאפים הפריכים והזהובים האלה במילוי תפוחי אדמה ואפונה מתובלים מכינים את הבמה לארוחה מענגת, ומציעים טעימה של אוכל רחוב הודי מסורתי באווירה מעודנת.