ביקורות לקוחותבאטר צ׳יקן

כל הביקורות נכתבו על ידי לקוחות שהזמינו באתר בלבד
לקוח/ה שקנו באתר
ליאורה טופז
25/10/2025

לקוח/ה שקנו באתר
אסף
21/09/2025

לקוח/ה שקנו באתר
שיר
20/09/2025

מעולה!

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
13/09/2025

הרוטב טעים מאד

לקוח/ה שקנו באתר
שלומית נאור
01/09/2025

מנה טעימה מאוד

לקוח/ה שקנו באתר
אלון ולך
26/08/2025

מצוין, אבל לדעתי חסר קצת יותר עוף, ולהסמיך יותר את הרוטב כדי שיצמד בקלות בהגשה על אורז

ביטול
69.00 

נתחי חזה עוף מתובלים ביוגורט ותבלינים בקארי עגבניות חלב קוקוס וחמאה

באטר צ׳יקן

חצי ליטר
באטר ציקן הוא תענוג קרמי וממכר מהמטבח ההודי, שמביא את כל טעמי הודו הישר לצלחת שלכם. נתחי עוף רכים מתבשלים ברוטב עשיר של חמאה ועגבניות, בתיבול עדין של תבלינים אותנטיים כמו כמון, כורכום וכוסברה. כל ביס משלב רכות, חמימות וטעם עמוק שמזכיר את חוויית המסעדה ההודית. המנה מושלמת לצד אורז בסמטי או נאן חמים, ויוצרת חוויה של אוכל הודי ביתי אך איכותי. בין אם אתם חובבי תבשילים עשירים ובין אם מחפשים מנה שמשדרת אותנטיות, הבאטר ציקן הוא הבחירה המושלמת שמרגשת את החיך ומספקת חוויה קולינרית בלתי נשכחת.
69.00 

איך מכינים באטר צ׳יקן?

הכנת הבאטר ציקן מתחילה בבחירת נתחי עוף איכותיים, לרוב חזה או ירך חתוכים לקוביות בינוניות. את העוף מתבלים מראש בתערובת תבלינים הודיים קלאסיים כמו כמון, כורכום, כוסברה, גרם מסוים של פלפל חריף, מלח ולימון, ומשרים במשך כמה שעות כדי שהטעמים ייספגו היטב. לאחר מכן, מחממים חמאה בסיר רחב, ומטגנים קלות את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים שום וג'ינג'ר כתושים, וממשיכים לטגן עד שהם משחררים את הארומה. בשלב הבא מוסיפים עגבניות מרוסקות ורוטב עגבניות סמיך, ומבשלים עד שהרוטב מסמיך ומתמזג עם התבלינים. לאחר מכן מוסיפים את נתחי העוף ומבשלים על חום נמוך עד שהם רכים ומוכנים. מסיימים עם שמנת מתוקה או יוגורט קרמי, חמאה נוספת ותיבול נוסף לפי הטעם, לקבלת רוטב עשיר, קרמי ומלא טעמים. המנה מוגשת בדרך כלל לצד אורז בסמטי או נאן חם.

מוצאו של הבאטר ציקן

הבאטר ציקן מקורו בצפון הודו, במדינת פנג'אב. המנה נולדה כגרסה רכה של עוף בתנור טנדורי, עם רוטב חמאה ועגבניות עשיר, והפכה לסמל של אוכל הודי אותנטי.

איפה הכי נפוץ הבאטר צ׳קן?

הבאטר ציקן נפוץ בעיקר בצפון הודו, במיוחד באזור פנג'אב, שם נוצר כמנה מסורתית אהובה. עם הזמן הפך לפופולרי בכל הודו ובעולם, ומוגש במסעדות הודיות, תפריטי אוכל הודי ואירועים קולינריים. טעמו העשיר, הקרמי והאותנטי מעניק חוויית אוכל הודית ייחודית שמזמינה כל חובב מטבח הודו לנסות וליהנות.

איך מכינים באטר צ׳יקן כשר?

כדי להכין באטר ציקן כשר, יש להשתמש בעוף כשר ולוודא שכל התבלינים והמוצרים החלביים (כמו חמאה ושמנת) כשרים. את העוף מבשלים ברוטב עגבניות עם תבלינים הודיים, מוסיפים חמאה ושמנת כשרה, ומגישים לצד אורז או נאן כשר, לקבלת מנה הודית אותנטית וטעימה.