ביקורות לקוחותראג'מה

כל הביקורות נכתבו על ידי לקוחות שהזמינו באתר בלבד
לקוח/ה שקנו באתר
אריאלה עבודי
11/07/2024

טעמים עדינים ומצויינים

לקוח/ה שקנו באתר
מיה פ.
01/07/2024

לקוח/ה שקנו באתר
נבות
09/06/2024

לקוח/ה שקנו באתר
יונתן מתתיהו
04/06/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אורית רוזן
21/04/2024

לקוח/ה שקנו באתר
איתמר
30/03/2024

לקוח/ה שקנו באתר
offir goldstein
20/02/2024

לקוח/ה שקנו באתר
דוד סילורה
16/12/2023

לקוח/ה שקנו באתר
אביחי
16/12/2023

לקוח/ה שקנו באתר
Anonymous
09/12/2023

לקוח/ה שקנו באתר
דוד סילורה
26/11/2023

לקוח/ה שקנו באתר
טובית אהוביה נוימן
04/11/2023

לקוח/ה שקנו באתר
שחר
11/10/2023

לקוח/ה שקנו באתר
רם דור
08/10/2023

לקוח/ה שקנו באתר
חנה
12/08/2023

לקוח/ה שקנו באתר
יעל
09/08/2023

טעים ביותר, ממש כמו לחזור לצפון הודו

לקוח/ה שקנו באתר
ציפי
08/08/2023

לקוח/ה שקנו באתר
רשף גנוסר
04/08/2023

לקוח/ה שקנו באתר
נעמי זוסקוביץ׳
26/07/2023

טעים מאוד

לקוח/ה שקנו באתר
אוסי
24/07/2023

לקוח/ה שקנו באתר
Anonymous
13/07/2023

לקוח/ה שקנו באתר
איתי פ.
03/07/2023

לקוח/ה שקנו באתר
Anonymous
02/07/2023

באמת מצטערת, אבל מעולם לא התאכזבתי כלכך מאוכל הודי. אני אוכלת באופן קבוע אוכל הודי, רציתי לנסות מקום חדש ולגוון, הציפייה הייתה בשמיים והאוכל פשוט לא צלח לצערי,

לקוח/ה שקנו באתר
אסנת צוק גולדבלט
21/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
תרצה רייניץ
14/06/2023

אמא שלי מאוד אוהבת לאכול תבשילי קטניות שונים. הקארי והשעועית יוצרים רבדים שונים של טעמים מעניינים ומסקרנים.

לקוח/ה שקנו באתר
ששי בר
14/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
אולגה טכשר
12/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
Anonymous
03/06/2023

לקוח/ה שקנו באתר
לוי גל
06/05/2023

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
14/04/2023

לקוח/ה שקנו באתר
להב
03/04/2023

לקוח/ה שקנו באתר
רייניץ תרצה
26/03/2023

הפעם המנה של הראג'מה הייתה ממש מעולה, והשעועית הייתה מבושלת במידת הרכות המתאימה.

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
04/03/2023

טעים אך יקר יחסית לגודל המנה

לקוח/ה שקנו באתר
שור ב.
18/02/2023

לקוח/ה שקנו באתר
לב א.
17/02/2023

טעים

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
28/01/2023

לקוח/ה שקנו באתר
לואל רן
18/12/2022

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
17/12/2022

לקוח/ה שקנו באתר
להב
03/12/2022

לקוח/ה שקנו באתר
איזנברג
26/11/2022

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
13/11/2022

טעים מאוד

לקוח/ה שקנו באתר
המבורגר א.
13/11/2022

טעים

לקוח/ה שקנו באתר
אייזנברג יוסי
05/11/2022

לקוח/ה שקנו באתר
אירית
03/11/2022

לקוח/ה שקנו באתר
רפופורט ליה
31/10/2022

לקוח/ה שקנו באתר
וייס ע.
26/10/2022

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
05/10/2022

מנה טעימה מאד, לא פעם ראשונה שלקחנו. משום מה הפעם השעועית הייתה מעט קשה. עדיין מנה משובחת

לקוח/ה שקנו באתר
עדינה ק.
14/09/2022

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
10/09/2022

מעולה

לקוח/ה שקנו באתר
פרידמן ניר
10/09/2022

לקוח/ה שקנו באתר
ון רלטה אורי
08/08/2022

סבבה

לקוח/ה שקנו באתר
מיכל
17/07/2022

לקוח/ה שקנו באתר
רייניץ תרצה
16/07/2022

לקוח/ה שקנו באתר
Kalandarov Mira
13/07/2022

מצוין

לקוח/ה שקנו באתר
גפני קלייר
11/07/2022

מרקוס
22/05/2022

לקוח/ה שקנו באתר
ברכה דנה
07/04/2022

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
02/04/2022

לקוח/ה שקנו באתר
חלמיש ברוך
01/04/2022

עדי שורק
25/09/2021

ביטול

ראג’מה

חצי ליטר
ראג'מה, תבשיל הודי מסורתי עשיר בטעמים המורכב משעועית אדומה, גראם מסאלה , בצל, ועגבניות, התבשיל מאוד מפורסם בצפון הודו, מזין ובריא מרכיבים: שעועית אדומה, עגבניות , בצל , שום, גינגר, חלב קוקוס, קאשיו, גראם מסאלה לפרום את הקסם של הראג'מה: לחקור את הטעמים האותנטיים של הראג'מה במסעדות הודיות היכנסו לעולם המטבח ההודי והתכוננו להיות מוקסמים מהטעמים הקסומים של הרא'גמה. הקטניה הצנועה הזו, הידועה בכינויה שעועית כליה, היא זה מכבר מרכיב עיקרי במשקי בית הודיים, אך לעתים קרובות מתעלמים מהפוטנציאל האמיתי שלה. במסע הקולינרי הזה, נפתור את סודות הראג'מה ונעמיק בטעמים האותנטיים שניתן למצוא במסעדות הודיות. מהתערובת הארומטית של התבלינים ועד למרקם העשיר והקרמי, לראג'מה יש את הכוח להעביר את בלוטות הטעם שלך לרמה חדשה לגמרי של תענוג גסטרונומי. הצטרפו אלינו כשאנו בוחנים את שיטות ההכנה המסורתיות, את הווריאציות האזוריות ואת הטוויסטים החדשניים שהביאו שפים מוכשרים למנה הקלאסית הזו. בין אם אתה חובב ראג'מה ותיק או הרפתקני אוכל סקרן, חקר זה מבטיח להיות חגיגה לחושים שלך. התכוננו להתענג על המהות של רג'מה ולגלות מדוע היא תופסת מקום מיוחד בלבם ובחיך של מיליונים ברחבי העולם. ההיסטוריה והמשמעות של ראג'מה במטבח ההודי לראג'מה היסטוריה עשירה שראשיתה מאות שנים במטבח ההודי. ניתן לאתר את מקורותיה של הקטניה האהובה הזו למרכז ודרום אמריקה, שם היא תורבת לראשונה על ידי הילידים. הוא הובא להודו במהלך התקופה הקולוניאלית והפך במהרה למרכיב פופולרי במטבחים אזוריים שונים. בתרבות ההודית, לראג'מה יש חשיבות מיוחדת כמזון מזין ולבבי. לעתים קרובות הוא מזוהה עם נוחות וארוחות ביתיות, מעורר זיכרונות של מפגשים וחגיגות משפחתיות. הרבגוניות של רג'מה מאפשרת להשתמש בו במגוון רחב של מנות, מקארי מסורתי ועד יצירות פיוז'ן חדשניות. סוגי הראג'מה והמאפיינים שלהם ראג'מה מגיעה בזנים שונים, כל אחד עם המאפיינים הייחודיים שלו. הסוגים הנפוצים ביותר המצויים בהודו הם שעועית הכליה האדומה והרא'גמה הקשמירית. שעועית כליה אדומה גדולה יותר בגודלה ובעלת צבע אדום עמוק. יש להם מרקם קרמי וטעם מעט אגוזי. מצד שני, קשמירי הרא'גמה קטן יותר וצבעו כהה יותר, עם טעם מתוק יותר. הוא ידוע ביכולת שלו לספוג טעמים, מה שהופך אותו מושלם לקארי חריף. בנוסף לשני הזנים הפופולריים הללו, ישנם גם זנים עם דפוסים מנומרים וגוונים בהירים יותר של אדום. וריאציות אלו מציעות הבדל עדין בטעם ובמרקם, מה שמוסיף למגוון מנות הראג'מה. מתכוני ראג'מה מסורתיים מאזורים שונים בהודו הודו היא ארץ של מסורות קולינריות מגוונות, וראג'מה אינה יוצאת דופן. לכל אזור יש תפיסה ייחודית משלו להכנת הקטניה הזו, וכתוצאה מכך מגוון רחב של מתכוני ראג'מה המציגים את המגוון המדהים של המטבח ההודי. בצפון הודו, Rajma Chawal   הוא שילוב קלאסי שאהוב על אנשים בכל הגילאים. שעועית הכליה מבושלת ברוטב עגבניות עשיר, עם תבלינים ארומטיים כמו כמון, כוסברה וגראם מסאלה. המנה מוגשת באופן מסורתי עם אורז מאודה, מה שיוצר ארוחה מנחמת ומשביעה. עוברים לאזור המערבי של הודו, ראג'מה מוכנה לעתים קרובות עם מגע של מתיקות. תוספת של ג'אגרי, סוג של סוכר לא מזוקק, מעניקה למנה פרופיל טעם ייחודי. השימוש בחלב קוקוס ותמרינדי משפר עוד יותר את הטעם, ויוצר איזון בין תווים מתוקים, חמוצים וחריפים. בחלק המזרחי של הודו, רג'מה מבושלת לעתים קרובות עם שמן חרדל, מה שמוסיף חריפות מובהקת למנה. השימוש בזרעי חרדל ועלי קארי משפר עוד יותר את הטעמים, וכתוצאה מכך הכנת רג'מה טעימה וארומטית. מנות הראג'מה הפופולריות במסעדות הודיות מסעדות הודיות ברחבי העולם אימצו את הטעמים של ראג'מה ושילבו אותם בתפריטים שלהן. ממסעדות מזדמנות ועד למסעדות משובחות, מנות רג'מה הפכו למוצר מצרך עבור אלה שמחפשים טעם אותנטי של הודו. אחת ממנות הרא'גמה הפופולריות ביותר שנמצאות במסעדות הודיות היא הרא'גמה מסאלה. קארי טעים זה כולל שעועית כליה מבושלת ברוטב עשיר על בסיס עגבניות, עם תערובת של תבלינים. המנה מעוטרת לרוב בכוסברה טרייה ומוגשת עם לחם נאן או אורז, מה שמספק ארוחה משביעה ובריאה. מנת ראג'מה אהובה נוספת היא הראג'מה פולאו. מנת האורז הריחנית הזו משלבת את הטוב של הקטניה עם תבלינים ארומטיים גראם מסאלה ואורז בסמטי. השעועית מבושלת יחד עם האורז, מה שמאפשר לטעמים להחדיר וליצור ארוחה מענגת בסיר אחד. למי שמחפש אופציה קלה יותר, סלט הרא'גמה הוא בחירה מרעננת. הסלט התוסס הזה משלב שעועית כליה מבושלת עם מבחר של ירקות צבעוניים, כגון פלפלים, בצל ועגבניות. מושלך ברוטב חריף ומעוטר בעשבי תיבול טריים, הסלט הזה הוא איזון מושלם של טעמים ומרקמים.  
49.00 
 ₪

תיאור

ראג’מה, תבשיל הודי מסורתי עשיר בטעמים המורכב משעועית אדומה, גראם מסאלה , בצל, ועגבניות, התבשיל מאוד מפורסם בצפון הודו, מזין ובריא
מרכיבים: שעועית אדומה, עגבניות , בצל , שום, גינגר, חלב קוקוס, קאשיו, גראם מסאלה

לפרום את הקסם של הראג’מה: לחקור את הטעמים האותנטיים של הראג’מה במסעדות הודיות
היכנסו לעולם המטבח ההודי והתכוננו להיות מוקסמים מהטעמים הקסומים של הרא’גמה. הקטניה הצנועה הזו, הידועה בכינויה שעועית כליה, היא זה מכבר מרכיב עיקרי במשקי בית הודיים, אך לעתים קרובות מתעלמים מהפוטנציאל האמיתי שלה. במסע הקולינרי הזה, נפתור את סודות הראג’מה ונעמיק בטעמים האותנטיים שניתן למצוא במסעדות הודיות.

מהתערובת הארומטית של התבלינים ועד למרקם העשיר והקרמי, לראג’מה יש את הכוח להעביר את בלוטות הטעם שלך לרמה חדשה לגמרי של תענוג גסטרונומי. הצטרפו אלינו כשאנו בוחנים את שיטות ההכנה המסורתיות, את הווריאציות האזוריות ואת הטוויסטים החדשניים שהביאו שפים מוכשרים למנה הקלאסית הזו. בין אם אתה חובב ראג’מה ותיק או הרפתקני אוכל סקרן, חקר זה מבטיח להיות חגיגה לחושים שלך. התכוננו להתענג על המהות של רג’מה ולגלות מדוע היא תופסת מקום מיוחד בלבם ובחיך של מיליונים ברחבי העולם.
ההיסטוריה והמשמעות של ראג’מה במטבח ההודי
לראג’מה היסטוריה עשירה שראשיתה מאות שנים במטבח ההודי. ניתן לאתר את מקורותיה של הקטניה האהובה הזו למרכז ודרום אמריקה, שם היא תורבת לראשונה על ידי הילידים. הוא הובא להודו במהלך התקופה הקולוניאלית והפך במהרה למרכיב פופולרי במטבחים אזוריים שונים.
בתרבות ההודית, לראג’מה יש חשיבות מיוחדת כמזון מזין ולבבי. לעתים קרובות הוא מזוהה עם נוחות וארוחות ביתיות, מעורר זיכרונות של מפגשים וחגיגות משפחתיות. הרבגוניות של רג’מה מאפשרת להשתמש בו במגוון רחב של מנות, מקארי מסורתי ועד יצירות פיוז’ן חדשניות.
סוגי הראג’מה והמאפיינים שלהם
ראג’מה מגיעה בזנים שונים, כל אחד עם המאפיינים הייחודיים שלו. הסוגים הנפוצים ביותר המצויים בהודו הם שעועית הכליה האדומה והרא’גמה הקשמירית. שעועית כליה אדומה גדולה יותר בגודלה ובעלת צבע אדום עמוק. יש להם מרקם קרמי וטעם מעט אגוזי. מצד שני, קשמירי הרא’גמה קטן יותר וצבעו כהה יותר, עם טעם מתוק יותר. הוא ידוע ביכולת שלו לספוג טעמים, מה שהופך אותו מושלם לקארי חריף.

בנוסף לשני הזנים הפופולריים הללו, ישנם גם זנים עם דפוסים מנומרים וגוונים בהירים יותר של אדום. וריאציות אלו מציעות הבדל עדין בטעם ובמרקם, מה שמוסיף למגוון מנות הראג’מה.
מתכוני ראג’מה מסורתיים מאזורים שונים בהודו
הודו היא ארץ של מסורות קולינריות מגוונות, וראג’מה אינה יוצאת דופן. לכל אזור יש תפיסה ייחודית משלו להכנת הקטניה הזו, וכתוצאה מכך מגוון רחב של מתכוני ראג’מה המציגים את המגוון המדהים של המטבח ההודי.

בצפון הודו, Rajma Chawal   הוא שילוב קלאסי שאהוב על אנשים בכל הגילאים. שעועית הכליה מבושלת ברוטב עגבניות עשיר, עם תבלינים ארומטיים כמו כמון, כוסברה וגראם מסאלה. המנה מוגשת באופן מסורתי עם אורז מאודה, מה שיוצר ארוחה מנחמת ומשביעה.
עוברים לאזור המערבי של הודו, ראג’מה מוכנה לעתים קרובות עם מגע של מתיקות. תוספת של ג’אגרי, סוג של סוכר לא מזוקק, מעניקה למנה פרופיל טעם ייחודי. השימוש בחלב קוקוס ותמרינדי משפר עוד יותר את הטעם, ויוצר איזון בין תווים מתוקים, חמוצים וחריפים.
בחלק המזרחי של הודו, רג’מה מבושלת לעתים קרובות עם שמן חרדל, מה שמוסיף חריפות מובהקת למנה. השימוש בזרעי חרדל ועלי קארי משפר עוד יותר את הטעמים, וכתוצאה מכך הכנת רג’מה טעימה וארומטית.
מנות הראג’מה הפופולריות במסעדות הודיות
מסעדות הודיות ברחבי העולם אימצו את הטעמים של ראג’מה ושילבו אותם בתפריטים שלהן. ממסעדות מזדמנות ועד למסעדות משובחות, מנות רג’מה הפכו למוצר מצרך עבור אלה שמחפשים טעם אותנטי של הודו.
אחת ממנות הרא’גמה הפופולריות ביותר שנמצאות במסעדות הודיות היא הרא’גמה מסאלה. קארי טעים זה כולל שעועית כליה מבושלת ברוטב עשיר על בסיס עגבניות, עם תערובת של תבלינים. המנה מעוטרת לרוב בכוסברה טרייה ומוגשת עם לחם נאן או אורז, מה שמספק ארוחה משביעה ובריאה.

מנת ראג’מה אהובה נוספת היא הראג’מה פולאו. מנת האורז הריחנית הזו משלבת את הטוב של הקטניה עם תבלינים ארומטיים גראם מסאלה ואורז בסמטי. השעועית מבושלת יחד עם האורז, מה שמאפשר לטעמים להחדיר וליצור ארוחה מענגת בסיר אחד.

למי שמחפש אופציה קלה יותר, סלט הרא’גמה הוא בחירה מרעננת. הסלט התוסס הזה משלב שעועית כליה מבושלת עם מבחר של ירקות צבעוניים, כגון פלפלים, בצל ועגבניות. מושלך ברוטב חריף ומעוטר בעשבי תיבול טריים, הסלט הזה הוא איזון מושלם של טעמים ומרקמים.

 

60 reviews for ראג’מה

  1. עדי שורק

  2. חלמיש ברוך (verified owner)

  3. אנונימי (verified owner)

  4. ברכה דנה (verified owner)

  5. מרקוס

  6. גפני קלייר (verified owner)

  7. Kalandarov Mira (verified owner)

    מצוין

  8. רייניץ תרצה (verified owner)

    Image #1 from רייניץ תרצה
  9. מיכל (verified owner)

  10. ון רלטה אורי (verified owner)

    סבבה

  11. פרידמן ניר (verified owner)

  12. אנונימי (verified owner)

    מעולה

  13. עדינה ק. (verified owner)

  14. אנונימי (verified owner)

    מנה טעימה מאד, לא פעם ראשונה שלקחנו. משום מה הפעם השעועית הייתה מעט קשה. עדיין מנה משובחת

  15. וייס ע. (verified owner)

  16. רפופורט ליה (verified owner)

  17. אירית (verified owner)

  18. אייזנברג יוסי (verified owner)

  19. המבורגר א. (verified owner)

    טעים

  20. אנונימי (verified owner)

    טעים מאוד

  21. איזנברג (verified owner)

  22. להב (verified owner)

  23. אנונימי (verified owner)

  24. לואל רן (verified owner)

  25. אנונימי (verified owner)

  26. לב א. (verified owner)

    טעים

  27. שור ב. (verified owner)

  28. אנונימי (verified owner)

    טעים אך יקר יחסית לגודל המנה

  29. רייניץ תרצה (verified owner)

    הפעם המנה של הראג’מה הייתה ממש מעולה, והשעועית הייתה מבושלת במידת הרכות המתאימה.

  30. להב (verified owner)

  31. אנונימי (verified owner)

  32. לוי גל (verified owner)

  33. Anonymous (verified owner)

  34. אולגה טכשר (verified owner)

  35. ששי בר (verified owner)

  36. תרצה רייניץ (verified owner)

    אמא שלי מאוד אוהבת לאכול תבשילי קטניות שונים. הקארי והשעועית יוצרים רבדים שונים של טעמים מעניינים ומסקרנים.

  37. אסנת צוק גולדבלט (verified owner)

  38. Anonymous (verified owner)

    באמת מצטערת, אבל מעולם לא התאכזבתי כלכך מאוכל הודי. אני אוכלת באופן קבוע אוכל הודי, רציתי לנסות מקום חדש ולגוון, הציפייה הייתה בשמיים והאוכל פשוט לא צלח לצערי,

  39. איתי פ. (verified owner)

  40. Anonymous (verified owner)

  41. אוסי (verified owner)

  42. נעמי זוסקוביץ׳ (verified owner)

    טעים מאוד

  43. רשף גנוסר (verified owner)

  44. ציפי (verified owner)

  45. יעל (verified owner)

    טעים ביותר, ממש כמו לחזור לצפון הודו

  46. חנה (verified owner)

  47. רם דור (verified owner)

  48. שחר (verified owner)

  49. טובית אהוביה נוימן (verified owner)

  50. דוד סילורה (verified owner)

  51. Anonymous (verified owner)

  52. אביחי (verified owner)

  53. דוד סילורה (verified owner)

  54. offir goldstein (verified owner)

  55. איתמר (verified owner)

  56. אורית רוזן (verified owner)

  57. יונתן מתתיהו (verified owner)

  58. נבות (verified owner)

  59. מיה פ. (verified owner)

  60. אריאלה עבודי (verified owner)

    טעמים עדינים ומצויינים

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *