אלו פארטה ולוקאל באס (אוטובוס ציבורי)
כמי שנדד הרבה בצפון הודו, האלו פארטה תמיד הייתה שם בשבילי, היא תמיד חיכתה בשעת הזריחה, שהפרות והכלבי רחוב עדיין ישנים, אין רעש של ריקשות באוויר ואפשר לשמוע את הציפורים ואת הקונדוקטור של הלוקאל באס עוד שנייה מתניע.
זוהי השעה שבא הדאבות המקומיות(מסעדות הודיות למעמד הפועלים) מתעוררות לחיים, והדבר היחידי שהם יכולות להציע לך באותה שעה מוקדמת של בוקר, זה אלו פארטה ,צא׳י מפנק ואיזה בידי או גולד פלייק 🙂
והנה הקונדקטור צועק chalo chalo Chalo בהינדית, ואתה וההודים המקומיים כבר יודעים שיש לכם עשר שניות לעלות לאוטובוס לפני הוא יוצא לדרך בלעדיכם (ממש ככה), זה מין סיגנל שקיים רק בהודו.
אז רגע לפני שאתם עולים ללוקאל באס בהודו תאכלו איזה אלו פארטה מפנק במסעדה הודית מקומית.
איזה כמות נכין?
אנחנו נכין עשרה אלו פארטה, אין טעם להכין פחות מזה, תוכלו לאחר מכן להקפיא אותם, להוציא מהפריזר ולהתפנק.
חומרי גלם להכנת הבצק
הכינו מראש את חומרי הגלם, שיהיה לכם נוח ולא באמצע הכנת המתכון אתם מגלים שחסר לכם משהו, זה מבאס.
חומרי גלם להכנת המסה של האלו פארטה
הכינו מראש את החומרי גלם, יהיה לכם כיף לבשל בצורה זאת, ויהיו פחות טעויות
הכנת הבצק
בשלב הראשון נכין את הבצק, ורק לאחר מכן נכין את המסה, אפשר גם להכין את הבצק יום לפני וכך לחלק את המתכון לשניים, ואז יהיה לכם פחות עבודה.
במיקסר, קמח לבן(300 גרם), מים חמים – חשוב מאוד!(210 גרם), שמן (90 גרם) ומלח(5 גרם) ונלוש על מהירות שנייה במיקסר למשך 10 – 15 דקות (כל מיקסר מקבלים תוצאה קצת שונה) , עד שנקבל בצק אחיד ואליסטי.
השריית האורז עוזרת לאורז להתרכך, לשחרר עמילנים ולספוג נוזלים, כתוצאה מכך, האורז יוצא “אחד אחד” רך ,פלאפי ובעל נפח.
שטיפת האורז
לשטוף שלוש פעמים את האורז בתוך קערה עמוקה, שבה תוכלו בצורה מעגלית עם היד “לערבל” את האורז ולהגיע לכל תרמיל ותרמיל. בפעם הראשונה אתם תראו את העמילן הצף על פני המים(צבעו לבן), בפעם השנייה פחות ובפעם השלישית בהרבה פחות.
מניסיון רב במסעדה ההודית שלנו, אחרי ששוטפים שלוש פעמיים את האורז זה נותן תוצאה מעולה, אין צורך ליותר מזה.
הטבה להזמנה ראשונה, מה לא תירשמו?
בישול האורז
בשלב הזה ניקח את הסיר נוסיף ליטר וחצי מים, נביא את המים לרתיחה מוחלטת
סננו את כל המים מהאורז המושרה, והכניסו אותו לסיר, הוסיפו שלוש כפות שמן (60 גרם שמן בישול), 10 גרם מלח (כפית בהריון) .והביאו את האורז למצב שהוא “רוקד” בסיר
סינון האורז
במסננת, לא משנה איזה סוג מסננת נשפוך את האורז פנימה, נותנים לכל המים להתנקז וממתינים כדקה שתיים שכל המים ייצאו.
ניקח צלחת או כל כלי אחר שטוח ונפרוס את האורז הבסמטי על הצלחת, וזהו האורז מוכן, נותנים לו לנוח בלי הפרעה כעשר דקות ומכסים על מנת שלא יתייבש.
השאירו תגובה