חשוב מאוד לקנות אורז איכותי , קיימים בשוק מגוון סוגים של אורז בסמטי איכותי, אחד מהם הוא דוואט, יש עוד כמה טובים ואיכותיים, המלצתי היא לא להתפשר, על מנת לקבל את התוצאה המושלמת.
איך מזהים אורז טוב? על פי אורך התרמיל, ככל שהתרמיל יותר ארוך ובעל גוף איכותו טובה יותר,מכאן תסיקו את המסקנות שלכם בפעם הבאה שאתם מגיעים למכולת האהובה עליכם לקניית אורז ולהכין אוכל הודי טעים
הכנת ליטר אורז בסמטי
אנחנו נכין ליטר אורז, הכמות הזאת תספיק לנו לארוחה הודית
יפה לשני אנשים, לאחר שנלמד להכין ליטר אורז נוכל להשתמש במתכון להכנת כמות גדולה יותר.
חומרי גלם להכנת האורז
הכינו מראש את חומרי הגלם, שיהיה לכם נוח ולא באמצע המתכון אתם מגלים שחסר משהו, מתעצבנים והולכים לראות נטפליקס.
כלי בישול להכנת האורז
הכינו מראש את הכלים שיהים לכם נוח לגשת לכלים ולא תצטרכו
לחפש אחריהם ברחבי המטבח.
השריית האורז
חובה להשרות את האורז לעשרים דקות לפחות, אם באמתחם עוד זמן להשרות, השרו למשך חצי שעה, ואם השרנו ליותר זמן? אין בעייה, האורז יכול לשבת 24 שעות במים בקירור ולא יקרה דבר.
השריית האורז עוזרת לאורז להתרכך, לשחרר עמילנים ולספוג נוזלים, כתוצאה מכך, האורז יוצא “אחד אחד” רך ,פלאפי ובעל נפח.
שטיפת האורז
לשטוף שלוש פעמים את האורז בתוך קערה עמוקה, שבה תוכלו בצורה מעגלית עם היד “לערבל” את האורז ולהגיע לכל תרמיל ותרמיל. בפעם הראשונה אתם תראו את העמילן הצף על פני המים(צבעו לבן), בפעם השנייה פחות ובפעם השלישית בהרבה פחות.
מניסיון רב במסעדה ההודית שלנו, אחרי ששוטפים שלוש פעמיים את האורז זה נותן תוצאה מעולה, אין צורך ליותר מזה.
הטבה להזמנה ראשונה, מה לא תירשמו?
בישול האורז
בשלב הזה ניקח את הסיר נוסיף ליטר וחצי מים, נביא את המים לרתיחה מוחלטת
סננו את כל המים מהאורז המושרה, והכניסו אותו לסיר, הוסיפו שלוש כפות שמן (60 גרם שמן בישול), 10 גרם מלח (כפית בהריון) .והביאו את האורז למצב שהוא “רוקד” בסיר
סינון האורז
במסננת, לא משנה איזה סוג מסננת נשפוך את האורז פנימה, נותנים לכל המים להתנקז וממתינים כדקה שתיים שכל המים ייצאו.
ניקח צלחת או כל כלי אחר שטוח ונפרוס את האורז הבסמטי על הצלחת, וזהו האורז מוכן, נותנים לו לנוח בלי הפרעה כעשר דקות ומכסים על מנת שלא יתייבש.
השאירו תגובה