קמח אטה आटा) ATTA) – קמח מלא הודי

קמח אטה(atta) הוא קמח מטחינת חיטה מלאה, הוא נטחן מחיטת מדורום יש בו אחוז גבוה של גלוטן המאפשר לו להיות מאוד אליסטי, בצורה הזאת לרדד צ׳אפטי מאוד דק, צבעו אפרפר במקצת.


קמח אטה הופק בצורת מסורתית בבית על ידי מטחנות ביתיות שנקראו stone chakki mill.


קמח חומוס הודי
gram flour או besan flour מופק מקטניה בשם צ׳אננה דאל.


קמח אורז


קמח אורז הוא מרכיב פופולרי במטבח ההודי, במיוחד בדרום הודו, שם הוא משמש להכנת מגוון רחב של מאכלים מסורתיים. להלן כמה מהמאכלים הנפוצים המיוצרים מקמח אורז:
- דוסה – פנקייק דק ופריך העשוי מתערובת של קמח אורז ועדשים מותססים. מוגש בדרך כלל עם סמבר וצ'אטני.
- אידלי– כדורי אורז רכים מאוד, העשויים מתערובת של קמח אורז ועדשים מותססים, הנאדים באדים.
- פוטו (Puttu) – מאכל דרום הודי המורכב משכבות של קמח אורז מאודה וקוקוס מגורר. מוגש לעיתים קרובות עם קארי או בננות.
- אפם (Appam) – מעין פנקייק דק עם מרכז רך וקצוות פריכים, הנעשה מתערובת של קמח אורז וחלב קוקוס.
הטבה להזמנה ראשונה, מה לא תירשמו?
קמח ראג׳י (Ragi)


קמח ראג'י, העשוי מדוחן אצבעות, הוא קמח דגנים מזין מאוד, נטול גלוטן בשימוש נרחב במטבח ההודי והאפריקאי. עשיר בסידן, ברזל וסיבים, הוא מקדם את בריאות העצם, מסייע לעיכול ומסייע בוויסות רמות הסוכר בדם. דגן עתיק זה עמוס בנוגדי חמצון וחומצות אמינו, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור חולי סוכרת ואלה המחפשים ניהול משקל. ניתן להכים עם קמח ראג׳י רוטי, דוסות ומוצרי מאפה. הטעם הארצי והיתרונות הבריאותיים שלו הופכים אותו למרכיב עיקרי בהרבה משקי בית. צריכה קבועה תומכת ברווחה הכללית ומספקת אנרגיה מתמשכת לאורך כל היום. הוא מאוד נפוץ במדינה קרנטרקה השוכנת בדרום הודו.
קמח Maida


קמח מאידה הוא קמח חיטה מזוקק הנפוץ במטבח ההודי והבינלאומי. נטחן מחיטה לאחר הסרת הסובין והנבט, יש לו מרקם עדין וחלק ומראה לבן בוהק. Maida נמצא בשימוש נרחב באפייה, הכנת מאפים, עוגות, לחם וביסקוויטים. זה גם מרכיב מפתח בחטיפים הודיים כמו סמוסות, נאן ובטורות. עם זאת, מכיוון שהוא מעובד בכבדות וחסר סיבים, צריכה מופרזת עלולה להוביל לבעיות עיכול ולעלייה במשקל. למרות שהוא רב תכליתי בבישול, מומלץ לצרוך אותו במתינות, עם חלופות בריאות יותר כמו חיטה מלאה או קמח דוחן.
השאירו תגובה