ביקורות לקוחותצ'אטני תמרהינדי

כל הביקורות נכתבו על ידי לקוחות שהזמינו באתר בלבד
לקוח/ה שקנו באתר
שוש ב.
08/12/2024

תוספת מעולה

לקוח/ה שקנו באתר
פז בן דב
19/10/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אסא גולדשמידט
30/09/2024

אקזוטי ומעניין. טעים מאוד.

לקוח/ה שקנו באתר
נטלי
19/09/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אורלי להב
29/07/2024

לקוח/ה שקנו באתר
תמי גוברמן
28/07/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אורית רוזן
22/01/2024

ביטול
21.00 

צ'אטני תמרהינידי, הצ'אטני החמוץ מתוק שלנו יפנק כל תבשיל ויעשיר את טעמיו, משתלב מעולה עם סמוסות ומלאי כופתה
מכיל: תמר הינדי, ג׳אגרי (סוכר לא מעובד), גראם מסאלה, אבקת גינגר, אבקת צ׳ילי

צ'אטני תמרהינדי

100 מ"ל

צ'אטני תמר הינדי הוא מטבל הודי מתוק-חמצמץ המהווה תוספת מושלמת למגוון מנות מסורתיות. מקורו של הצ'אטני בתרבות הקולינרית העשירה של הודו, והוא משמש לרוב כמטבל לסמוסות, פקורות, ועוד הרבה מנות רחוב פופולריות. מרכיבים עיקריים ותהליך הכנה  של צ'אטני תמר הינדי עשוי מתמר הינדי (טמרינד), סוכר או ג'אג'רי (סוכר קנים לא מזוקק), ותבלינים כמו כמון, צ'ילי יבש, ג'ינג'ר יבש ואבקת כוסברה. תמר הינדי מעניק לצ'אטני את טעמו הייחודי, בעוד הסוכר מאזן את החמיצות ויוצר טעם מתוק עדין. שימושים קולינריים צ'אטני תמר הינדי משתלב היטב עם מנות מטוגנות, והוא גם משמש כבסיס למנות אחרות, כמו צ'אטים (מנות חטיפים הודיות) או כרוטב לסלטים הודיים מסורתיים. טעמו הרב-גוני מאפשר לשלב אותו גם במנות מודרניות, כמו כריכים או כמרכיב בתיבול מנות צמחוניות. לסיכום, צ'אטני תמר הינדי הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח ההודי המסורתי. בזכות טעמו המיוחד והשימושים המגוונים, הוא זוכה לפופולריות רבה גם במטבחים עולמיים.
21.00 

איך מכינים צ׳אטני תמר הינדי?

להכנת הצ'אטני, תמר הינדי מושרה במים חמים על מנת לרכך אותו ולהפיק ממנו מיץ מרוכז. לאחר מכן, המיץ מבושל יחד עם הסוכר והתבלינים עד שהוא מסמיך ומקבל את המרקם הרצוי. ניתן לשדרג את הצ'אטני עם תוספות כמו תמרים, צימוקים או מעט מלח שחור שמעניקים לו עומק טעמים נוסף, חשוב לציין שהמלח השחור מאוד קשה לישראלים, לכן אנחנו לא מוסיפים אותו באף מתכון שלנו.

יתרונות בריאותיים של צ׳אטני תמר הינדי

בריאות ותועלות מעבר להיותו תוספת טעם משובחת, תמר הינדי מכיל ויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמין C, אשלגן וברזל. הוא מסייע לעיכול ומוכר בזכות תכונותיו האנטי-דלקתיות. עם זאת, יש לצרוך את הצ'אטני במתינות בשל תכולת הסוכר הגבוהה.

 

מקורו של הפרי תמר הינדי

מקורו של הפרי תמר הינדי תמר הינדי, הידוע גם בשמו "טמרינד", הוא פרי שמקורו באפריקה הטרופית. משם הוא תורבת והתפשט להודו ודרום מזרח אסיה, שם הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבחים המקומיים. העץ, Tamarindus indica, הוא עץ ירוק עד המניב תרמילים המכילים את הציפה החמצמצה-מתוקה המשמשת במגוון רחב של מנות. הפרי נחשב לאחד המרכיבים החשובים במטבח ההודי, ומשמש גם ברפואה המסורתית בזכות תכונותיו הבריאותיות.