ביקורות לקוחותדאל מקאני

כל הביקורות נכתבו על ידי לקוחות שהזמינו באתר בלבד
לקוח/ה שקנו באתר
אבנר
24/11/2024

לקוח/ה שקנו באתר
רועי הופמן
16/11/2024

לקוח/ה שקנו באתר
חדוה
09/11/2024

טעים

לקוח/ה שקנו באתר
עמית א.
02/11/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
29/09/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אורית מ.
28/09/2024

לקוח/ה שקנו באתר
נטלי
19/09/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אנונימי
18/09/2024

לקוח/ה שקנו באתר
מיה פ.
13/09/2024

לקוח/ה שקנו באתר
יגור כץ
30/08/2024

לקוח/ה שקנו באתר
גידי מ.
28/08/2024

לקוח/ה שקנו באתר
זאב
10/08/2024

לקוח/ה שקנו באתר
איתי
01/08/2024

לקוח/ה שקנו באתר
ראובן קוסט
22/07/2024

לקוח/ה שקנו באתר
דליה צ.
01/07/2024

תבשיל עדשים טעים טעים טעים!!!

לקוח/ה שקנו באתר
ספיר א.
30/06/2024

לקוח/ה שקנו באתר
מאיה
29/06/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אסנת ק.
23/06/2024

לקוח/ה שקנו באתר
נבות
09/06/2024

לקוח/ה שקנו באתר
נטי קופל
07/06/2024

לקוח/ה שקנו באתר
יונתן מתתיהו
04/06/2024

לקוח/ה שקנו באתר
מיכל ס.
23/05/2024

סמיך וטוב!

לקוח/ה שקנו באתר
ליאו תנא
23/05/2024

לקוח/ה שקנו באתר
אורית רוזן
21/04/2024

לקוח/ה שקנו באתר
בלה צח
12/04/2024

לקוח/ה שקנו באתר
Anonymous
08/04/2024

לקוח/ה שקנו באתר
מאיה ענבר
03/02/2024

היה מעולה וטעים. תודה

לקוח/ה שקנו באתר
בטי
16/01/2024

לקוח/ה שקנו באתר
בר חברוני
14/01/2024

לקוח/ה שקנו באתר
Anonymous
25/12/2023

הוספתי לדאל מקאני את הצ׳אטני תמרינדי וזה היה שילוב מושלם

לקוח/ה שקנו באתר
Anonymous
21/12/2023

לקוח/ה שקנו באתר
אביחי
16/12/2023

ביטול
51.00 

דאאל מקאני, תבשיל הודי מסורתי מורכב משני מרכיבים עיקריים חמאה ועדשים שחורות
מרכיבים: עדשים שחורות, חמאה, עגבניות, בצל, גינגר, חלב קוקוס ,צילי, גראם מסאלה , ללא גלוטן, חלבי
 (המנה לא מגיעה עם אורז)

דאל מקאני

חצי ליטר
דאל מקאני הוא מאכל מסורתי בעל שורשים עמוקים בצפון הודו, במיוחד באזור הפנג'אב, הידוע במטבחו העשיר והארומטי. המנה, ששמה נגזר מהמילים "דאל" (עדשים) ו"מאקאני" (חמאה), מתאפיינת במרקם קרמי וטעם עשיר המתקבל בזכות השימוש בחמאה, שמנת ובישול ארוך בכדי נחושת, המרכיבים המרכזיים של הדאל מקאני הם עדשים שחורות (urad) אשר מבושלים באיטיות בתערובת של עגבניות, ג'ינג'ר, שום ותבלינים מסורתיים, כמו גראם מסאלה וכמון. המאכל נחשב חלק בלתי נפרד מהמטבח הפנג'אבי המסורתי וקשור לחיי היומיום והחגים באזור זה. במקור, הדאל מקאני הוכן על ידי חקלאים פנג'אבים כמאכל מזין וחם, שמתאים לאקלים הקריר של האזור. עם הזמן, המנה הפכה לפופולרית גם מחוץ לפנג'אב, במיוחד בזכות המסעדות והדאבות (מסעדות פועלים) המסורתיות שהציגו את טעמה המיוחד לעולם. כיום, דאל מקאני הוא סמל למטבח ההודי ומוגש במסעדות יוקרה לצד שולחנות ביתיים. המנה מוגשת בדרך כלל עם אורז בסמטי, נאן, או רוטי, ומהווה דוגמה מובהקת לפשטות שהפכו את המטבח ההודי לאחד מהאהובים בעולם.
51.00 

מוצאו של הדאל מקאני

הדאל מקאני, כמנה מסורתית, התפתח לאורך מאות שנים במטבח הפנג'אבי, אך מי שנתן לו את הצורה המודרנית והפך אותו לפופולרי במטבח ההודי העולמי הוא קונדהן לאל גוג’ראל. גוג'ראל היה השף והבעלים של מסעדת מוטי מהאל המפורסמת בדלהי, שנוסדה בשנות ה-40 של המאה ה-20.

בעקבות חלוקת הודו ב-1947, גוג’ראל ומשפחתו היגרו מפשאוור (כיום בפקיסטן) לדלהי, שם ייסדו את המסעדה. במסעדה זו פותחו כמה מנות איקוניות של המטבח ההודי המודרני, ביניהן דאל מקאני, העוף בחמאה (Butter Chicken) וטנדורי עוף. גוג'ראל לקח את המנה המסורתית של עדשים שחורות, שהייתה ידועה באזורים הכפריים, ושדרג אותה על ידי הוספת חמאה, שמנת ותהליך בישול ארוך ומוקפד שהעניקו לה את המרקם הקרמי והעשיר המזוהה עמה כיום.

תודות לחדשנות של גוג'ראל, הדאל מקאני הפך מסתם מאכל מקומי פשוט לאחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח ההודי, אשר מוגשת במסעדות ברחבי העולם וממשיכה להיות אהובה עד היום.

יתרונות בריאותיים של המנה

לדאל מקאני יש יתרונות בריאותיים מסוימים, בעיקר בזכות המרכיבים הבסיסיים שלו, אך יש להתייחס גם לערכים התזונתיים והתכולה הקלורית הגבוהה בשל החמאה והשמנת. הנה כמה יתרונות אפשריים:

יתרונות תזונתיים:

  1. עשיר בחלבונים: העדשים השחורות (אורד) ושעועית הכליה (רג'מה) הן מקור מצוין לחלבונים מהצומח, מה שמסייע לבניית שרירים ותיקון רקמות בגוף.
  2. מכיל סיבים תזונתיים: הסיבים בעדשים ושעועית מסייעים לעיכול תקין, למניעת עצירות ולשמירה על רמות כולסטרול בריאות.
  3. מקור לברזל: העדשים והשקדים במנה מכילים כמות ניכרת של ברזל, התורם למניעת אנמיה ולשיפור תפקוד המערכת החיסונית.
  4. נוגדי חמצון: עגבניות ותבלינים כמו כורכום וקינמון מכילים נוגדי חמצון שעוזרים להילחם ברדיקלים חופשיים ולשפר את הבריאות הכללית.
  5. שומנים בריאים: השימוש בחמאה ושמן בכמות מתונה מספק שומנים נחוצים, אך כדאי לצרוך בזהירות למי שמקפיד על תזונה דלה בשומן.

 

איך מכינים דאאל מקאני?

הכנת דאל מקאני כוללת בישול עדשים ושעועית אדומה עם תבלינים מסורתיים, חמאה ושמנת לקבלת מנה עשירה וטעימה. הנה שלבים כלליים:

מרכיבים עיקריים:

  • עדשים שחורות (אורד דאל) ושעועית כליה אדומה (רג'מה) – מושרות במים למשך לילה.
  • עגבניות, שום וג'ינג'ר – ליצירת בסיס רוטב עשיר.
  • חמאה ושמנת – למרקם קרמי.
  • תבלינים מסורתיים כמו כמון, כורכום, פפריקה וגראם מסאלה.

    שלבי הכנה עיקריים:

    1. בישול העדשים והשעועית: מבשלים את העדשים והשועית בסיר לחץ עד שהן רכות.
    2. הכנת הרוטב: מטגנים בשמן חמאה שום, ג'ינג'ר ותבלינים. מוסיפים עגבניות ומבשלים עד לריכוך.
    3. שילוב המרכיבים: מוסיפים את העדשים המבושלות לרוטב, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה זמן רב כדי לפתח טעמים.
    4. סיום המנה: מוסיפים חמאה ושמנת בסוף הבישול, לערבוב קל.
    5. הגשה: עם אורז בסמטי, נאן או רוטי.