ביקורות לקוחותבגסו קייק

כל הביקורות נכתבו על ידי לקוחות שהזמינו באתר בלבד
לקוח/ה שקנו באתר
דרור
04/02/2025

לקוח/ה שקנו באתר
דורית א.
18/01/2025

לקוח/ה שקנו באתר
חן ב.
16/01/2025

חביב, היה טעים אבל לא נפלנו מהכיסא כמו יתר המנות. מה לעשות עשית רף גבוה מידי ;)

לקוח/ה שקנו באתר
איתן
15/01/2025

ביטול
25.00 

בגסו קייק, העוגה שכל ישראלי שהיה בדארמסאללה נישנש כל היום, מורכבת מבצק פריך, ריבת חלב ושוקולד מריר, שילוב מנצח ומושלם לסיום הארוחה.
מרכיבים: פתי בר(מכיל גלוטן) ,חמאה, ריבת חלב, שוקולד מריר איכותי (55% מוצקי קקאו)

בגסו קייק

2 יחידות
באגסו קייק (Bhagsu Cake) הוא קינוח מתוק ופופולרי שמקורו בכפר התרמיליאים באגסו, שנמצא בדארמסאללה שבהימאצ'ל פרדש, הודו. הוא נולד במטבחים המקומיים של האזור ההררי אך הפך לסמל קולינרי עבור מטיילים רבים שמבקרים בצפון הודו. הקינוח בנוי משלוש שכבות פשוטות אך ממכרות: בסיס עוגייה פריך, שכבת קרמל מתוקה ועשירה, וציפוי שוקולד חלק שמתקשה לציפוי קריספי. השכבות משתלבות זו בזו, ויוצרות חוויה מרקמית וטעם שמספקת מתיקות מושלמת בכל ביס. המתכון של באגסו קייק פשוט וקל להכנה, מה שהפך אותו לנפוץ מאוד בבתי קפה מקומיים באזור ההימלאיה, במיוחד במקומות כמו מקלאוד גאנג', דארמסאלה ובאגסו עצמה. מטיילים מתארים אותו כקינוח מנחם שמתחבר לאווירה הנעימה של ההרים הירוקים והשקטים, בהודו יכינו את הקינוח עם הביסקוויט האייקוני ההודי Parle-G. בנוסף לפשטות ההכנה, הבאגסו קייק משלב טעמים אהובים כמו קרמל ושוקולד, שאף פעם לא מאכזבים. הוא מוגש לרוב לצד כוס תה צ'אי חם או קפה, מה שהופך אותו לפינוק מושלם אחרי יום של טיולים בהרים. הקינוח זכה לפופולריות כזו עד שהמתכון שלו נדד מחוץ לגבולות הודו, ורבים מנסים לשחזר את הטעם המיוחד שלו במטבח הביתי.
25.00 

איפה אפשר לקנות באגסו קייק?

ניתן למצוא אצלנו כמובן, אפשר בנוסף להזמין אותו באתרי אינטרנט שונים, כמו למשל באתר של כרמלה הוא נמצא, או באתר באגסו קייק, בנוסף ניתן לחפש במכולות הודיות אם קיים.

איך מכינים באגסו קייק(מתכון)?

בשלב הראשון – קונים פתי בר, טוחנים אותו במגימיקס לאבקה מוסיפים חמאה בטמפרטורת חדר, ומשטחים בתבנית, ומכניסים להקפאה למשך שעה לפחות.
בשלב השני –  לוקחים ריבת חלב איכותית, ומוסיפים שכבה דקה מעל, ושוב מכניסים למקפיא למשך חצי שעה לפחות.
בשלב האחרון –  יוצרים גאנש של שוקולד וחמאה ויוצקים מעל התבנית ומשטחים, מחזירים למקפיא לעוד שעה לפחות, זהו מוכן.

ניתן להגיש קפוא מהמקפיא, ככה אנחנו אוהבים להגיש את זה או לצנן קמעה במקרר ולהגיש.

מה הולך מעולה עם בגאסו קייק?

באגסו קייק משתלב נהדר עם משקאות שמאזנים את מתיקותו, במיוחד:

  1. תה צ'אי מסאלה: התבלינים החמים והארומטיים של הצ'אי יוצרים שילוב קלאסי עם העוגה ההודית. מאזנת אתהמתיקות הטבעית והחריפות העדינה של התה.
  2. קפה שחור: טעמי הקפה המרירים מבליטים את הקרמל והשוקולד שבקינוח. אספרסו חזק או אמריקנו יכולים להיות בחירה מושלמת.
  3. חלב חם: עבור מי שמעדיף משקה עדין, חלב חם יכול לרכך את העושר של הקייק
  4. שוקו חם: אם רוצים מתיקות נוספת, שוקו חם עם נגיעה של קינמון או וניל משתלב באופן נפלא עם טעמי הקרמל והשוקולד.
  5. תה ירוק או נענע: עבור חובבי תה קליל יותר, תה ירוק או תה נענע מרעננים יכולים לשמש כתוספת מושלמת.

איזה מהמשקאות תרצה לנסות עם הבאגסו קייק שלך? 😊